Boek
Nederlands

Moord terwijl u wacht

Jussi Adler-Olsen (auteur), Kor de Vries (vertaler)
Als hij een vrouw ontmoet die zich van haar echtgenoot wil ontdoen, verandert een saaie man in een slimme huurmoordenaar.
Titel
Moord terwijl u wacht
Auteur
Jussi Adler-Olsen
Vertaler
Kor de Vries
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
Små pikante drab
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2019
92 p.
ISBN
9789044640885 (paperback)

Besprekingen

Het is op zich al bijzonder om een thriller van deze Deense succesauteur te lezen van slechts 92 bladzijden; zijn recente boeken tellen gemakkelijk tussen de 400 en 500 pagina’s. Dat neemt niet weg dat de auteur erin is geslaagd om in kort bestek de karakters goed te beschrijven, de spanning op te roepen en deze vast te houden tot de laatste bladzijden. Als Lars Hvilling Hansen door zijn vrouw ‘saai’ wordt genoemd en zij hem daarna verlaat, gooit Lars het roer radicaal om als hij bij kapper François een vrouw ontmoet die zich van haar echtgenoot wil ontdoen. Van een saaie man verandert hij op slag in een slimme huurmoordenaar. Met vaart geschreven en met een onverwacht en verrassend einde. Goede kennismaking met deze auteur.

Over Jussi Adler-Olsen

Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen (Kopenhagen, 2 augustus 1950) is een Deense schrijver.

Adler-Olsen is voornamelijk bekend geworden door twee boeken over Groucho Marx en zijn reeks misdaadromans genaamd Serie Q die allen een verhaal vertellen rondom Afdeling Q. Tot zijn bestsellers behoren onder andere Alfabethuset (1997) en Journal 64 (2010). Het merendeel van Adler-Olsen zijn boeken zijn in het Nederlands vertaald. In 2011 ontving hij De Gyldne Laurbær voor zijn werk: Journal 64.

Bibliografie (selectie)

  • Groucho & Co's groveste - 1984
  • Dansk tegneserie lexikon - den store Komiklex - cartoonencyclopedie, 1985
  • Groucho - en Marx Brother bag façaden - 1985
  • Alfabethuset - Het Alfabethuis - roman 1997
  • Og hun takkede guderne (oorspr. Firmaknuseren) - …Lees verder op Wikipedia