Boek
Nederlands

De ijzerstrijder

Julie Kagawa (auteur), Angelique Verheijen (vertaler)
+1
De ijzerstrijder
×
De ijzerstrijder De ijzerstrijder
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De sluier tussen Nimmernimmer en de sterfelijke wereld is kort weggevallen, waardoor de Vergeten Koningin haar krachten terugkreeg. Keirran heeft zich bij haar aangesloten, maar daar zal Ethan hem niet mee laten wegkomen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De ijzerstrijder
Auteur
Julie Kagawa
Vertaler
Angelique Verheijen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The iron warrior
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins Young Adult, 2016
366 p.
ISBN
9789402709506 (paperback)

Besprekingen

Ethan is dood geweest en tijdens deze periode is de sluier tussen Nimmernimmer en de sterfelijke wereld tijdelijk weggevallen. De mensen hebben de fae toen even kunnen zien met alle gevolgen van dien. Keirran is hiervoor verantwoordelijk, want zijn ziel zit in de amulet die zijn geliefde Annwyl draagt. Hij wil voorkomen dat zij vergeten wordt en heeft zich daarom aangesloten bij de Vergeten Koningin. Zij wil de alleenheerschappij hebben en dit kan alleen als zij meer kracht heeft. Daarom moet de sluier definitief verdwijnen. Ethan en Kenzie gaan Keirran zoeken. Kenzie heeft zich goed voorbereid en haar rugzak zit vol verrassingen. Ze willen Keirran overtuigen de amulet te vernietigen, maar dat kan alleen als hij dat vrijwillig doet en Annwyl zal daardoor sterven. Laatste deel van de serie 'The Iron Fae : Call of the forgotten'*. De auteur weet de lezer opnieuw te verrassen met de avonturen die in Nimmernimmer plaatsvinden. Zij beschrijft deze wereld beeldend, waardoor je die als het w…Lees verder

Over Julie Kagawa

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Julie Kagawa (Sacramento (Californië), 12 oktober 1982) is een Amerikaans schrijfster. Ze schrijft boeken in de categorie Young Adult.

Ze schreef onder meer de Iron Fey-serie (Nederlands: IJzerfae). De originele serie bevat vier boeken: The Iron King (De IJzerkoning), The Iron Daughter (De IJzerprinses), The Iron Queen (De IJzerkoningin) en The Iron Knight (De IJzerprins).

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia