Boek
Nederlands

De verborgen kleitabletten

Julia Navarro (auteur), Elvira Veenings (vertaler)
Wanneer een jonge archeologe haar theorie over de Tafelen van Abraham openbaar maakt, wordt ze achtervolgd door rijke kunsthandelaren.
Titel
De verborgen kleitabletten
Auteur
Julia Navarro
Vertaler
Elvira Veenings
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
La biblia de barro
Uitgever
Amsterdam: Sirene, 2006
573 p.
ISBN
90-5831-380-8

Besprekingen


Navarro, Julia
De verborgen kleitabletten
Voor ze schrijfster werkt werkte Julia Navarro als politiek verslaggeefster voor de belangrijkste Spaanse media. Ook na de verschijning van haar succesroman Het Sindone Complot bleef ze een veelgevraagd politiek commentator. Haar thrillerdebuut onderwerping over geheime broederschappen en over de lijkwade van Turijn en duwde in Spanje zelfs de Da Vinci Code van de eerste plaats in de bestsellerlijsten. Het boek wordt ondertussen verfilmd en dat staat ongetwijfeld ook dDe Verborgen Kleitabletten te wachten. Ook dit boek leest als een ingewikkelde puzzel, een kluwen van feiten en gebeurtenissen die eerst niets met elkaar te maken blijken te hebben. Alles hangt echter samen met alles. Hoewel Navarro soms een beetje te langdradig schrijft, creëert ze met deze kruising van Indiana Jones en de Da Vinci Code voldoende spanning om tot de laatste bladzijden boeiend te blijven.
In Rome spelen zich twee gebeurtenissen tegelijk af. Een bej…Lees verder
In de Sint Pieter in Rome vertelt een bejaarde man in de biechtstoel dat hij een moord gaat plegen. Een groep oude vrienden ziet bij de deelnemers aan een archeologisch congres in Rome de naam van iemand met wie ze een oude rekening (WO II) te vereffenen hebben. Het is echter zijn kleindochter, de jonge archeologe Clara Tannenberg die in Irak kleitabletten van aartsvader Abraham met het begin van het scheppingsverhaal zou hebben gevonden en verder wil graven… Snel, want de Amerikanen staan op het punt Irak binnen te vallen. Met behulp van haar grootvader (met connecties in Irakese regeringskringen) begint ze haar opgravingen. Er zijn meer kapers op de kust (avonturiers, louche kunsthandelaren) en dan is er het viertal dat het op Clara's grootvader heeft voorzien. Boeiende, bij vlagen spannende thriller uit de Dan Brown-school met vele verhaallijnen, verwikkelingen, personages en een stortvloed aan achtergrondinformatie, wat direct ook de zwakte van het boek is. Het haalt de vaart en …Lees verder