Strip
Nederlands

Kit en Kaat bakken pannenkoeken

Jolanda Horsten (auteur), Hélène Jorna (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Juf Maartje gaat op vakantie. Kit en Kaat mogen op haar huis en kat passen. Juf Maartje heeft een heel grote keuken. Kit en Kaat willen meteen koken. Ze beginnen een pannenkoekenrestaurant voor één avond. Leesboekje in stripvorm, AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Bakken
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Kit en Kaat bakken pannenkoeken
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Hélène Jorna
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2017
27 p. : ill.
ISBN
9789048732906 (hardback)

Besprekingen

Leesboekje in stripvorm: in dit vierde deeltje van de serie over Kit en Kaat gaan de twee vriendinnen pannenkoeken bakken. Juf Maartje gaat op vakantie en zij passen op haar huis en kat Ted. Ze vinden de uitgebreide keuken geweldig en besluiten een pop-up eettent te starten: een pannenkoekenrestaurant voor één avond. Snel halen ze alle spullen en beginnen met bakken. Maar een goede pannenkoek maken, valt nog niet mee. In de strip is veel aandacht voor het bakproces: ‘Gek, wat warmte doet. Boter is hard en wordt zacht. Beslag is zacht en wordt hard’. Tussendoor nog wat baktips en recepten. De kleurrijke, wat eenvoudige, tekeningen passen goed bij de losse sfeer van het verhaal. Achterin stellen de makers van het boek zich voor. De leeftijd van Kit en Kaat is niet helemaal duidelijk. Het feit dat ze samen twee weken op het huis passen en zelf koken maakt ze een stuk ouder dan de doelgroep. Of is in een strip gewoon alles mogelijk? Zoiets wordt wel gezegd in één van de tips. AVI-E4. Vana…Lees verder

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties