Boek
Nederlands

Vlieg terug naar huis

Jennifer Weiner (auteur), Titia Ram (vertaler)
De Amerikaanse echtgenote van een senator die een buitenechtelijke relatie heeft en haar twee dochters, van wie de een op het punt staat te scheiden en de andere ongehuwd zwanger is, belanden in een crisis.
Extra onderwerp
CHI, ROM
Titel
Vlieg terug naar huis
Auteur
Jennifer Weiner
Vertaler
Titia Ram
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fly away home
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2011
348 p.
ISBN
9789044617436 (paperback)

Besprekingen

Vlieg terug naar huis is een typisch Amerikaans romantisch drama dat zo tot een Vijftv-film verfilmd zou kunnen worden. Alles draait rond de familie Woodruff: vader des huizes, een belangrijk politicus in New York, heeft overspel gepleegd met een van zijn medewerksters. En dat terwijl zijn vrouw – die net als hij rechten heeft gestudeerd – haar carrière opzij heeft geschoven om haar man door dik en dun te steunen. De dag dat de affaire van haar man alle nieuwszenders haalt, stort haar wereld in. Klinkt bekend, maar gelukkig is Jennifer Weiner zich daar bewust van en trekt ze de parallel tussen Bill en Hilary Clinton vrijwel meteen.
Het verhaal wordt verteld vanuit drie perspectieven: dat van Sylvie, de bedrogen vrouw, en dat van haar dochters Diana en Lizzie, stuk voor stuk speciale vrouwen, zo wil Weiner toch laten uitschijnen. Diana is een hardwerkende arts en moeder van een zoontje, maar is ongelukkig getrouwd. Ze bedriegt haar man met een veel jongere student. Haar jon…Lees verder
De 57-jarige Sylvie Serfer Woodruff - vroeger advocaat en nu huisvrouw - is getrouwd met Richard Woodruff, senior senator van New York. Het stel heeft twee volwassen dochters, Diana en Lizzie. Op het eerste gezicht een gelukkige familie, maar Richard heeft een buitenechtelijke relatie en Diana die een liefdeloos huwelijk heeft, staat op het punt van scheiden. Lizzie is, net afgekickt, ongehuwd zwanger. Er volgt een crisis, waaruit de drie vrouwen tenslotte gelouterd te voorschijn komen, waarna hun levens een nieuwe wending nemen. Vlotgeschreven chicklitroman met een nogal voorspelbare ontknoping. De hoofdstukken worden afwisselend beschreven vanuit Sylvie, Diana en Lizzie. Kreeg vier (van de vijf) sterren op www.chicklit.nl. De Amerikaanse schrijfster (1970) debuteerde in 2001 met 'Goed in bed'*. Kleine, compacte druk. www.jenniferweiner.com.

Over Jennifer Weiner

Jennifer Weiner (28 maart 1970) is een Amerikaans schrijver, televisieproducent en journalist. Ze werkt en woont in het Amerikaanse Philadelphia. Haar eerste boek werd gepubliceerd in 2001 en heette Goed in bed. Haar tweede boek, In haar schoenen, werd verfilmd als In Her Shoes, een film met Cameron Diaz, Toni Collette en Shirley MacLaine.

Jeugd en opleiding

Weiner werd geboren in DeRidder in de Verenigde Staten van Amerika, waar haar vader werkte als legerarts. Na haar eerste levensjaar verhuisde de familie naar Simsbury Center, waar Weiner haar jeugd doorbracht. Op haar zestiende overleed haar vader aan een overdosis crack.

Haar eerste boek, Goed in bed, is losjes gebaseerd op haar eigen leven: net als de hoofdfiguur in het verhaal scheidden de ouders van Weiner op haar zestiende en kwam haar moeder uit de kast als lesbienne op haar vijfenvijftigste. Weiner ging naar Princeton University toe…Lees verder op Wikipedia