Boek
Nederlands

Hallo, tot ziens en alles daartussen

Jennifer E. Smith (auteur), Lia Belt (vertaler)
+1
Hallo, tot ziens en alles daartussen
×
Hallo, tot ziens en alles daartussen Hallo, tot ziens en alles daartussen

Hallo, tot ziens en alles daartussen

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Clare en Aidan gaan studeren, elk aan een andere kant van de Verenigde Staten. Vanavond moeten ze een besluit nemen: gaan ze uit elkaar of durven ze een langeafstandrelatie aan. Het wordt een lange, romantische en heftige nacht. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Hallo, tot ziens en alles daartussen
Auteur
Jennifer E. Smith
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hello, goodbye and everything in between
Uitgever
Utrecht: De Fontein Jeugd, © 2016
236 p.
ISBN
9789026141195 (paperback)

Besprekingen

Clare en Aidan staan op het punt te gaan studeren, elk aan een andere kant van de Verenigde Staten. Ze hebben nog één avond samen, waarin ze moeten beslissen of ze stoppen met hun relatie, of een langeafstandrelatie aandurven. Clare heeft het plan opgevat om die nacht alle belangrijke plekken uit hun gezamenlijke verleden af te gaan, om dan hun beslissing te nemen. Voor haar moet alles kloppen; ze wil dat het een groots en meeslepend romantische laatste nacht wordt. Aidan is de stem van de rede, die zich niet laat meeslepen en duidelijkheid wil creëren. Elk hoofdstuk is een halte: een chronologische ‘trip down memory lane’. Deze opbouw geeft het verhaal vaart, wanneer de locatie verandert, verandert ook de blik van de twee op nu en later. Het vierde boek van deze auteur. Het wordt een meidenboek genoemd, en dat straalt het ook uit. Het heeft een hip omslag, met typografische elementen. De filmrechten zijn verkocht. Dit is een verhaal voor lezers vanaf ca. 13 jaar, die houden van roman…Lees verder

Hallo, tot ziens en alles daartussen

Clare gaat weldra naar de universiteit, net zoals haar liefje Aidan. Jammer genoeg gaan ze elk naar een andere universiteit en is de afstand echt onoverbrugbaar. Er is maar één vraag die Clare bezighoudt: kunnen ze beter nu een punt achter hun relatie zetten of gaan ze door, goed wetende dat er die afstand is en dat elk zijn eigen leven zal leiden? Clare heeft voor hun laatste avond samen een lijstje gemaakt van alle plaatsen die voor hen als koppel een betekenis hebben. Samen zullen ze al deze plekken afgaan, om zo hun beslissing te kunnen nemen. Bij elke halte leren we Clare en Aidan beter kennen. Clare is romantisch, balanceert soms zelfs op het randje van 'dramaqueen'. Alles moet voor haar kloppen en ze laat zich vaak meeslepen door haar herinneringen en gevoelens. Aidan is haar tegenpool: hij is realistisch, blijft met zijn beide voeten op de grond en wil vooral duidelijkheid. Hij heeft het moeilijk met de beslissing van Clare om hun relatie te beëindigen.

Bij elke …Lees verder