Boek
Nederlands

De statistische waarschijnlijkheid van liefde op het eerste gezicht

Jennifer E. Smith (auteur), Sandra van de Ven (vertaler)
+1
De statistische waarschijnlijkheid van liefde op het eerste gezicht
×
De statistische waarschijnlijkheid van liefde op het eerste gezicht De statistische waarschijnlijkheid van liefde op het eerste gezicht

De statistische waarschijnlijkheid van liefde op het eerste gezicht

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
De zeventienjarige Hadley mist haar vliegtuig. Ze is chagrijnig, want ze vreest dat ze haar vaders bruiloft zal missen. Dan ontmoet ze de Engelse Oliver. Er springt een vonk over, maar ze raken elkaar kwijt. Zal Hadley Oliver ooit nog zien?
Titel
De statistische waarschijnlijkheid van liefde op het eerste gezicht
Auteur
Jennifer E. Smith
Vertaler
Sandra van de Ven
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The statistical probability of love at first sight
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2012
221 p.
ISBN
9789026129544 (hardback)

Besprekingen

Luchthavens, treinstations en zeehavens veroorzaken een vreemde sensatie. Ze zijn het startpunt van een nieuw begin, een belofte van nog ongekende mogelijkheden die op ons wachten in verre landen. Ontelbare mensen komen samen op deze plekken, om zich daarna opnieuw over de wereld te verspreiden. Dat je net daar de liefde van je leven ontmoet, is vrij onwaarschijnlijk. Maar toch overkomt het de Amerikaanse Hadley. Ze ziet vreselijk op tegen haar trip naar Londen. Daar moet ze bruidsmeisje zijn op het tweede huwelijk van haar vader. De scheiding met haar moeder kan ze hem echter niet vergeven. Hoewel haar moeder gelukkig is met haar nieuwe vriend en haar vader probeert om haar zoveel mogelijk bij zijn nieuwe leven te betrekken, wil Hadley toch dat hij zich schuldig voelt en boete doet voor het feit dat hij hen heeft verlaten. Dat ze haar vliegtuig mist, lijkt dan ook wel met voorbedachten rade te zijn gepland. Terwijl ze wacht op de volgende vlucht richting Londen ontmoet ze een Engelse…Lees verder
De 17-jarige Hadley mist haar vliegtuig naar Londen, waar haar vader gaat trouwen met een vrouw die ze nog nooit heeft ontmoet. Ze neemt de volgende vlucht en blijkt naast die leuke jongen te zitten die ze al eerder in de vertrekhal had gezien. Dankzij Oliver wordt de vliegreis waar ze zo tegenop zag onvergetelijk, maar eenmaal geland raakt ze hem kwijt in de drukte. Ze heeft zijn telefoonnummer niet, ze weet zelfs zijn achternaam niet. Noodgedwongen haast Hadley zich naar de bruiloft waar ze totaal geen zin in heeft. Zal ze Oliver ooit nog terugzien? Een goed geschreven verhaal over vaders en dochters, loslaten en opnieuw beginnen en over liefde op het eerste gezicht. Het speelt zich in slechts 24 uur af. Door het vrolijke en romantische omslag oogt het boek als een luchtig meidenboek, maar daarachter gaat een verrassend mooi en ontroerend verhaal schuil. Vanaf ca. 15 jaar.

De statistische waarschijnlijkheid van liefde op het eerste gezicht

Hadley heeft haar vliegtuig gemist. De volgende vlucht van New York naar London gaat pas over een paar uur. Dat betekent dat Hadley ettelijke uren van verveling voor de boeg heeft. Nu ze haar vlucht gemist heeft, komt ze vast te laat op het huwelijk van haar vader. Of ze dat erg vindt, is een andere vraag. Sinds haar vader niet meer is teruggekomen van een baan aan Oxford University, heeft ze hem al meer dan een jaar niet gezien. Ze is er het hart van in dat haar ouders zijn gescheiden en kan het maar niet verkroppen dat hij een nieuw leven zonder haar aan het opbouwen is in Engeland. Hoewel Hadley’s humeur door de bruiloft die in het vooruitzicht ligt en de gemiste vlucht tot een dieptepunt is gedaald, weet Oliver, een Engelse Yale-student die voor een kort bezoek naar huis vliegt, haar op te beuren. Wat ze elkaar vertellen en of ze elkaar na de vlucht terug zien, zijn vragen waarop je een antwoord krijgt in dit boek.
De statistische waarschijnlijkheid van liefde op het eerste …Lees verder