Boek
Nederlands

Avonturen van de dappere ridster

Janneke Schotveld (auteur), Milja Praagman (illustrator)
+1
Avonturen van de dappere ridster
×
Avonturen van de dappere ridster Avonturen van de dappere ridster
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Twaalf verhalen over de dappere ridster. Op haar fiets racet ze door de stad om anderen te helpen. Niet met spierballen, maar met moed en verstand. Ze brengt de verliefde bakker en fietsenmaker bij elkaar, helpt een gepest meisje en brengt een ontsnapte leeuw terug. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
Histoires à raconter
Titel
Avonturen van de dappere ridster
Auteur
Janneke Schotveld
Illustrator
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Van Holkema & Warendorf, © 2020
87 p. : ill.
ISBN
9789000371938 (hardback)

Besprekingen

De ridster is dapper, heldhaftig en slim. Vroeger al: onverschrokken en koppig kwam ze op voor anderen. Snel was duidelijk dat er voor haar een bijzondere toekomst in het verschiet lag, als de dapperste ridster van het land. Ze begeleidt een leeuw terug naar de dierentuin, brengt de verliefde bakker en fietsenmaker bij elkaar, en helpt een gepest meisje. Haar kracht zit in haar onbevangen moed en het feit dat ze geen blad voor de mond neemt: 'De ridster steeg van haar fiets en tufte op de grond. (...) "Eerst praten, dan schieten, wanneer léren jullie dat nou eens!?"'. Een sterke vrouwelijke hoofdpersoon, diverse personages, de (mannelijke) bakker die verliefd is op Abdul de fietsenmaker: in dit boek is het allemaal zó gewoon, dat je er amper bij stilstaat hoe verfrissend het is. Praagman tekende de ridster als een meisje van nu, met een aansluitend zilveren uniform en een hippe blauwe fiets. Met wapperende haren fietst ze door de stad, op weg naar een volgend avontuur. Een ijzersterk…Lees verder

Over Janneke Schotveld

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Janneke Schotveld (Lelystad, 3 maart 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 2018 kwam de film Superjuffie uit, die is geschreven op het in 2011 uitgegeven gelijknamige boek van Schotveld.

Biografie

Na de middelbare school studeerde Schotveld creatieve therapie. Daarna volgde zij een opleiding aan de Pabo. Sinds 2007 schrijft zij kinderboeken. Met haar eerste boek Villa Fien won zij de Hotze de Roosprijs. In 2012 ontving zij van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor haar boek Superjuffie! een Pluim van de kinderjury.

Bibliografie

  • 2007 - Villa Fien
  • 2008 - Zsa Zsa
  • 2009 - Hotel Kindervreugd
  • 2010 - Robbie en Raffi (serie)
  • 2010 - De flat van Fatima
  • 2011 - Het vergeet me nietje
  • 2011 - Superjuffie
  • 2012 - Superjuffie komt in actie!
  • Lees verder op Wikipedia