Strip Nederlands

De ontsnapping van Sinterklaas

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (medewerker)

De ontsnapping van Sinterklaas

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (medewerker)
  • Vanaf 9-11 jaar
  • Vanaf 12-14 jaar
In de reeks:

Dimitri De Tremmerie, die in de gevangenis verblijft, kan zich daar nuttig maken. Hij herstelt en onderhoudt de auto van de directeur. Deze auto zal gebruikt worden door Sinterklaas, die de gevangenis met een bezoekje komt verblijden.

De celmaat van DDT, Archie Slecht, ziet daarin een gelegenheid om te ontsnappen. Op een onbewaakt ogenblik slaat Archie Sinterklaas en Zwarte Piet neer en

Onderwerp
Voetbal
Titel
De ontsnapping van Sinterklaas
Auteur
Hec Leemans
Medewerker
Tom Bouden
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2019
[32] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002212116 (paperback)

Besprekingen

Tiende deel in een serie stripverhalen over een groepje enigszins onnozele vrienden die allen lid zijn van dezelfde voetbalclub. Het is sinterklaastijd en verschillende Kampioenleden worden gevraagd om op diverse plaatsen voor Sinterklaas te spelen. Dit loopt vreselijk uit de hand wanneer ze elkaar tegenkomen en ook nog geconfronteerd worden met twee als Sint en Piet verklede, ontsnapte gevangenen en met de echte Sinterklaas. Flauw-komische strip; de vrij grof getekende illustraties zijn in primaire, felle kleuren ingekleurd. De tekst staat in duidelijke letters in ballonnen bovenaan in de illustraties. Voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassen liefhebbers van dit genre.