Boek
Nederlands

Omdat je mijn vriendje bent

+1
Omdat je mijn vriendje bent
×
Omdat je mijn vriendje bent Omdat je mijn vriendje bent

Omdat je mijn vriendje bent

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
IJsje de kleine ijsbeer gaat een vriendje zoeken om mee te spelen. Prentenboek met grote illustraties in koude tinten en een voelelement. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Omdat je mijn vriendje bent
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011
[26] p. : ill.
ISBN
9789044807134 (hardback)

Besprekingen

Derde deel over IJsje het ijsbeertje dat prima kan spelen met zijn (alleenstaande) moeder, maar ondertussen ook gestimuleerd wordt om een vriendje te zoeken. Hij probeert dat met allerlei dieren uit de omgeving maar is toch pas echt tevreden als hij een vriendje vindt van zijn eigen soort waarmee hij veel leuke spelletjes kan doen. Groot formaat, stevig uitgegeven roze prentenboek met leuke schutbladen en stevige blauwwitte bladzijden met een vertederend ijsbeertje dat ook letterlijk aaibaar is doordat hij een fluwelige vacht heeft, ook op de omslag. De dieren zijn niet aangekleed, maar gebruiken wel menselijke spullen (emmer, hengel, lantaarn). In de werkelijkheid zijn ijsberen niet zo lief en komen ook niet samen voor met pinguïns. Het verhaal heeft niet veel om het lijf en het geheel is minder origineel dan de meeste andere prentenboeken van deze schrijver/illustrator; de boodschap (blijf bij je soort) zou ook bekritiseerd kunnen worden. Overigens een hartverwarmend en aantrekkelij…Lees verder

Omdat je mijn vriendje bent

Ijsje en zijn mama zijn altijd samen. Ze worden samen wakker, gaan vissen, ze eten, spelen en slapen samen. Maar nu Ijsje groter is, vindt mama dat hij een vriendje moet gaan zoeken. Ijsje wil dat wel eens proberen. Hij vraagt achtereenvolgens aan de zeemeeuw, de zeehond, de pinguïn en de walrus of ze zijn vriendje willen zijn, maar die blijken toch niet zo geschikt. Totdat hij de kleine ijsbeer Vlekje tegenkomt. Samen kunnen ze heerlijk spelen! Een groot prentenboek in roos en wit waarin je de kleine ijsbeertjes echt kan aaien, want ze zijn met een fluwelig stofje overtrokken. Het bevat echter een zeer doorsnee verhaaltje met weinig inhoud. Voor de liefhebbers van 'lieve' prentenboeken!

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max