Boek Nederlands

Striptekenen met zusje

Gerrit De Jager (auteur)

Striptekenen met zusje

Gerrit De Jager (auteur)
  • Vanaf 9-11 jaar
Zusje en haar huiskat Poesie laten zien hoe je zelf snel en gemakkelijk een strip kunt tekenen. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Striptekenen
Titel
Striptekenen met zusje
Auteur
Gerrit De Jager
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, 2009
[224] p. : ill.
ISBN
9789046805923 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Met Striptekenen met Zusje heeft Gerrit de Jager een bijzonder informatief boek over striptekenen gemaakt. Hij combineert uitleg over hoe striptekenen werkt met een stripverhaal, waardoor het boek aan de ene kant minder interessant wordt als strip, maar juist leuker als technisch boek om te leren tekenen. De Jager is een van de populairste striptekenaars van Nederland. Hij heeft o.a. De familie Doorzon, Roel en zijn beestenboel en natuurlijk Zusje op zijn naam staan. Voor zijn oeuvre heeft hij de Stripschapsprijs gewonnen.
In Striptekenen met Zusje is de tekenaar op vakantie en vervelen Zusje en Poesie zich. Omdat Zusje geen zin heeft om stil te zitten tot hij terugkomt, gaat ze Poesie en de lezers leren striptekenen. Alles wat ze tekenen wordt direct in het verhaal gebruikt, en dit brengt Zusje en Poesie in vele grappige situaties. Ze belanden in een restaurant in New York, worden achternagezeten door een bizon en moeten een paard tekenen voor ee…Lees verder
Gerrit de Jager is onder andere bekend van de stripseries 'De familie Doorzon', 'Roel en zijn beestenboel' en 'Zusje'. Laatstgenoemde verschijnt in Margriet en het dagblad Trouw. Zusje en Poesie zitten zich te vervelen in de kattenmand. Er gebeurd helemaal niets, omdat de tekenaar met vakantie is. Zusje gaat zichzelf leren striptekenen met professionele ondersteuning van Poesie. De dialogen tussen de twee hoofdpersonen zijn educatief en grappig. Zo vergeet Zusje bij alle voorbeelden een staart te tekenen. Striptekenen is niet moeilijk en aan de hand van eenvoudige, paginagrote voorbeelden in zwart-wit komt de basis van striptekenen op humoristische wijze aan bod. Een unieke, eenvoudige, heldere instructie. Vanaf ca. 10 jaar.