Strip
Nederlands

Lang leve de Olympische Spelen

Geronimo Stilton (auteur), Leonarda Favia (scenarist), Federica Salfo (illustrator)
Professor Volt komt erachter dat de piratenkatten weer iets verschrikkelijks van plan zijn en waarschuwt meteen de familie Stilton. Al snel blijkt dat de katten in de Kattojet op weg zijn naar Athene, naar de lente van 1896. Hyena weet de familie te vertellen dat dat de tijd is van de eerste Olympische Spelen zoals we die nu kennen! Wat voeren die duivelse katers nu weer in hun schild? In deze ach
Onderwerp
Tijdreizen
Titel
Lang leve de Olympische Spelen
Auteur
Geronimo Stilton
Scenarist
Leonarda Favia
Illustrator
Federica Salfo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2012
48 p. : ill.
ISBN
9789054619567 (paperback)

Besprekingen

De stripverhalen over het wel en wee van de muis Geronimo Stilton met als titel 'Een reis door de tijd' zijn toe aan het achtste album. Geronimo is uitgever van een populaire krant. Dat vergt het uiterste van hem, temeer daar hij wordt omringd door familie die een loopje met hem neemt. In dit deel worden Geronimo en zijn vrienden tijdens het sporten door professor Volt via een tijdmachine teruggezet naar de beginjaren van de Olympische Spelen. De vaste tegenstanders (de katten) van Geronimo hebben snode plannen om de waardevolle medailles te stelen. De avonturen in dit in een karikaturale stijl getekend stripverhaal worden educatief ondersteund door informatieve tekstblokken met informatie over het ontstaan van de spelen. Een leuke combinatie van educatieve informatie en een stripverhaal, gericht op kinderen vanaf een jaar of 8.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties