Boek
Nederlands

Het raadsel van de Kaaspiramide

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (illustrator)
+1
Het raadsel van de Kaaspiramide
×
Het raadsel van de Kaaspiramide Het raadsel van de Kaaspiramide
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Het raadsel van de Kaaspiramide / tekst Geronimo Stilton ; ill. Larry Keys
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Larry Keys
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il mistero della piramide di formaggio
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2003
117 p. : ill.
ISBN
90-5924-281-5

Besprekingen

Opa Wervelwind vereert 'de wakkere muis' met een bezoek. Hoewel, vereert? Hij is een knorrige, vrekkige zakenman. Als opstarter van de redactie vindt hij herstructurering noodzakelijk. "Bezuiniging" is zijn motto en om dit doel te bereiken is hij bereid Geronimo naar Egypte te sturen. Daar is professor Al Gemie erin geslaagd energie uit afval te halen. De reis naar Egypte en terug zijn evenementen die ettelijke bladzijden omvatten. Het avontuur in Egypte zelf brengt Geronimo in aanraking met kamelenpoep, met slangen in een donkere piramide. Bij het lezen kan je je niet van de indruk ontdoen dat het verhaal samen te vatten is in één hoofdstuk. Traag is de weg naar de climax die we dan weer kwijt zijn voor we hem hebben gevoeld. Het afvalproject is uit het geheugen van Al Gemie 'gevallen' en Geronimo gaat zonder resultaat naar huis. Was het de reis dan wel waard?

De hoofdstukken zitten vol net-niet-spanning. Woorden als 'opeens', 'plotseling', 'toen' dienen als pepmiddel maar dat…Lees verder
Een deel uit de serie over de muis Geronimo Stilton, hoofd van de Uitgeefgroep Stilton en hoofdredacteur van de krant De Wakkere Muis. Wanneer opa Wilhelmus Wervelwind op de redactie verschijnt, worden alle medewerkers ontslagen en wordt Geronimo naar Egypte gestuurd om een mysterie te verslaan. Na terugkomst van een vergeefse reis onder erbarmelijke omstandigheden bedenkt hij een list om van opa af te komen en krijgen alle medewerkers hun werk weer terug. Een onsamenhangend verhaal, dat enige informatie over Egypte biedt. De vormgeving maakt het verhaal bijzonder: door de vele typografische trucjes en tekeningen in kleur ziet het verhaal er wel aantrekkelijk uit. De tekst heeft echter niet veel om het lijf. Dit boek is ook te volgen zonder dat de andere delen gelezen zijn. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties