Boek
Nederlands

De familie Duistermuis

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (illustrator)
+1
De familie Duistermuis
×
De familie Duistermuis De familie Duistermuis
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Geronimo Stilton (ik-figuur) wordt door de aantrekkelijke vrouwtjesmuis Duifje Duistermuis meegenomen naar haar kasteel. Maar het kasteel is wel heel erg griezelig. Zal Geronimo er ooit weer weg komen? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Mysteries
Titel
De familie Duistermuis / tekst Geronimo Stilton ; ill. Larry Keys ... [et al.]
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Larry Keys
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il segreto della famiglia Tenebrax
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2004
115 p. : ill.
ISBN
9789059243514 90-5924-351-X

Besprekingen

De auteur Geronimo Stilton zit met een probleem: iedereen verwacht een nieuw boek van zijn hand, maar de inspiratie ontbreekt hem. Als hoofdpersoon in het muizenverhaal vertelt hij dan maar wat hem overkomt.

Door Duifje, een aanbidster, wordt hij meegesleept -- min of meer ontvoerd -- naar haar familie in het Schedelslot. Daar valt hij van de ene verrassing in de andere. Een vleesetende plant verslindt al bij het binnenrijden zijn mobieltje. In de keuken bereidt de kok een stoofpot met de vreemdste ingrediënten. Zelfs een toiletbezoek blijkt een gevaarlijke onderneming. Duifjes familieleden en het personeel van Schedelslot zijn allen vreemde wezens, zoals de tweeling die de ene grap na de andere bedenkt. Wanneer de notaris aankomt en het testament van professor F. Stijn wil voorlezen, duikt oom Stijn plots op en blijkt hij helemaal niet dood. Voor Geronimo is dit het 'moment suprême'. Eindelijk kan hij weer naar huis... met een nieuw verhaal.

Het boek nodigt minder gemot…Lees verder
Geronimo Stilton, schrijver van en hoofdpersoon uit dit verhaal, heeft geen inspiratie voor een nieuw boek. Op het moment dat de wanhoop toeslaat, wordt hij 'ontvoerd' door Duifje Duisternis, een aantrekkelijke maar ook mysterieuze muis, die zich met hem wil verloven. Ze troont hem mee naar haar griezelige familie, waar Geronimo huiveringwekkende avonturen beleeft. Het boek is verdeeld in korte hoofdstukjes; de vele gekleurde illustraties ondersteunen doorgaans de tekst. Daarnaast vind je, verspreid door het hele boek, karikaturale afbeeldingen van de personen die gaandeweg in het verhaal voorkomen, voorzien van persoonlijke informatie. De tekst is gevuld met typografische grapjes. Voor- en achterin het boek, maar ook elders diverse onderhoudende, maar ook nauwelijks ter zake doende plattegronden. De schrijver heeft geen middel ongemoeid gelaten om de lezer te amuseren. De inhoud van het boek, het taalgebruik, de vormgeving: alles is heftig en (te) veel. Gelukkig is alles gelardeerd m…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties