Strip
Nederlands

Toekomstdromen

Gerard Leever (auteur)
+1
Toekomstdromen
×
Toekomstdromen Toekomstdromen

Toekomstdromen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De favoriete strip uit de Tina In dit 20e deel beleeft de bekende tweeling uit het weekblad Tina weer de gekste avonturen en wordt er vooruit gekeken in de toekomst.
Onderwerp
Tweelingen
Titel
Toekomstdromen
Auteur
Gerard Leever
Taal
Nederlands
Uitgever
Oosterhout: Uitgeverij L, © 2021
48 p. : ill.
Aantekening
Bekend van Tina
ISBN
9789088866852 (paperback)

Besprekingen

De tweelingzussen Suus en Sas helpen elkaar graag. Of het nu is om de aandacht van die leuke jongen te scoren, een sportwedstrijdje te winnen, of elkaar te helpen met het schrijven van een gedicht. In deze vrolijke, korte stripverhalen gaat Suus vrijwilligerswerk doen om dichter bij een leuke jongen te kunnen zijn en helpt Sas een waarzegster in de hoop dat ze een leuke date voorspeld gaat krijgen. Na de laatste schooldagen volgt er een vakantie in Noord-Holland en daarna is het tijd voor de winter, voor Sinterklaas en voor Kerst. Een prima stripboek voor een warme lach in het najaar. Humoristische, kleurrijke ballonstrips voor jonge meiden van de hand van Gerard Leever, die de Stripschapsprijs won voor zijn oeuvre. De verhaaltjes zijn kort en los te lezen, vaak één pagina, soms afgewisseld met een verhaaltje van vier pagina’s. Herkenbare situaties voor middelbare scholieren met een vleugje humor. De strip is wekelijks te lezen in de Tina en erg populair. Losstaand te lezen. Eerder ve…Lees verder

Over Gerard Leever

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Gerard Leever (Naarden, 30 april 1960) is een Nederlands striptekenaar en schrijver. Hij publiceert onder het pseudoniem Gleever. Gleever is een van de meest actieve jeugdstriptekenaars van Nederland. Hij is Nederlands langstlopende dagboektekenaar.

Biografie

  • In zijn militairediensttijd begon hij een getekend dagboek bij te houden. Sinds 1980 wordt Gleevers Dagboek gepubliceerd in Striprofiel en Stripschrift. Hiervan verscheen in 1996 een album waarvoor hij de Stripschappenning kreeg (album van het jaar 1997).
  • In 1981 begon hij de puzzelpagina van Eppo te maken.
  • 1982 - Lid van de striptekenaarscollectief Studio Arnhem. Hier maakte hij Ernst Vrolijk op teksten van Hanco Kolk.
  • In 1983/1985 verving hij Uco Egmond als tekenaar van Eppo.
  • 1984/1985 - De Vloek van Bangebroek voor Robbedoes.
  • 1985/1986 - Samen met tekstschrijver Jan van Die maakte hij Ka…Lees verder op Wikipedia