Boek
Nederlands

Zwarter dan cola

Frank Van Pamelen (auteur), Rick De Haas (illustrator)
+1
Zwarter dan cola
×
Zwarter dan cola Zwarter dan cola
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Spaai helpt zijn vriendinnetje Sanna om haar familie in Dalbergen terug te vinden. In Dalbergen blijkt meer aan de hand te zijn: de grond is verschrikkelijk droog. Zou dat met de nieuwe frisdrankenfabriek te maken hebben? Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Natuurbescherming
Titel
Zwarter dan cola
Auteur
Frank Van Pamelen
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010
92 p. : ill.
ISBN
9789025856687 (hardback)

Besprekingen

Derde deel uit de spannende serie 'Spaai redt de wereld'*. Dit keer helpt Spaai (afgeleid van Spiderman) vriendinnetje Sanna om haar familie terug te vinden in Dalbergen. Sanna heeft een armbandje om met een code. In Dalbergen ontmoet het tweetal Jelle, een slimme leeftijdgenoot, die de code weet te ontcijferen. Vervolgens ontvouwen de Dalbergse avonturen zich in vlot tempo. Het verhaal wordt met veel vaart verteld. De tekst kent veel dialoog, het Nederlands is fris en eigentijds en de vele avonturen worden geloofwaardig gepresenteerd. De hoofdstukken worden afgewisseld met korte info-pagina's over bepaalde begrippen uit de tekst. Die begrippen worden met een knipoog en elan uitgewerkt, waarbij dubbele betekenissen niet van de lucht zijn. Sfeervolle zwart-witillustraties (aquarel en inkt) completeren de tekst. Aantrekkelijk boek voor collega-wereldverbeteraars van Spaai, om voor te lezen, maar vooral om zelf te lezen, van een auteur die je gerust duizendpoot kunt noemen. Vanaf ca. 8 j…Lees verder

Zwarter dan cola

Een weinig opmerkelijk boek over het duo Spaai en Sanne. Spaai en Sanne komen in een dorp wonen waar een frisdrankenfabriek staat. De grond in het dorp is zeer droog en al vlug ontdekken ze dat de fabriek hiervan de oorzaak is. De zoon van de boswachter helpt hen de fabriek binnen te sluipen om erachter te komen hoe dat komt. Pottenkijkers zijn daar echter niet welkom.
Een vlot leesbaar boek voor jonge lezers die van spanning houden. De illustraties zijn in zwart-wit maar sluiten wel mooi aan bij het verhaal. Het verhaal wordt afgewisseld met nutigge spionage-weetjes.