Boek
Nederlands

Aicha en de verloren taal

Fikry El Azzouzi (auteur), Trui Chielens (illustrator)
+1
Aicha en de verloren taal
×
Aicha en de verloren taal Aicha en de verloren taal
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Op een dag zijn de mensen en de dieren gestopt met luisteren naar elkaar. Sindsdien staan ze lijnrecht tegenover elkaar. Machtige djinns hebben Aicha, een heel gewoon meisje, aangeduid om de vrede te herstellen. Zij heeft een bijzonder talent: ze kan met dieren praten. Met de dappere beschermdjinn Milouda aan haar zijde, gaat ze aan de slag.
Titel
Aicha en de verloren taal
Auteur
Fikry El Azzouzi 1978-
Illustrator
Trui Chielens 1987-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
123 p. : ill.
ISBN
9789045126265 (hardback)

Besprekingen

Een spannend, sprookjesachtig jeugdboek over het meisje Aicha, dat met dieren kan praten en daardoor veel dierenvrienden heeft en soms tussen de dieren en mensen bemiddelt. Ze leeft in een wereld waar magische wezens zijn, genaamd djinns. Als een stoet opstandige en gevaarlijke djinns Aicha kwaad wil doen vanwege haar gave, komt Milouda in actie, Aicha’s dappere beschermdjinn. Het verhaal is zachtaardig geschreven. Met sfeervolle zwart-witillustraties. Fikry El Azzouzi (Sint-Niklaas, 1978) is auteur en dramaturg. Hij schreef meerdere boeken maar dit is zijn eerste jeugdboek. Geschikt voor lezers vanaf 10 jaar.

Over Fikry El Azzouzi

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Udoweier

Fikry El Azzouzi (Temse, 4 oktober 1978) is een Marokkaans-Vlaams schrijver van romans, columns en theaterstukken.

Carrière

In april 2010 debuteerde Fikry El Azzouzi met de roman Het Schapenfeest, uitgegeven door Van Gennep. Het boek vertelt met een flinke dosis humor het verhaal van de elfjarige Ayoub. Ayoub moet met zijn vader mee een schaap gaan slachten voor het Offerfeest, maar bedenkt de meest inventieve strategieën om hieraan te ontsnappen en gewoon leuke dingen te kunnen doen. Sinds 2012 schrijft hij een wekelijkse column voor de krant De Morgen. Na zijn debuutroman brak hij door met 'Drarrie in de nacht' dat in verschillende talen werd vertaald en een succes werd in Duitsland. Het vervolg op 'Drarrie in de nacht' verscheen onder de titel 'Alleen Zij' in 2016, waar Ayoub groot is geworden, maar onzeker gebleven. 'Alleen zij' was het slotstuk van de triologie rond het personage …Lees verder op Wikipedia