Makkelijk lezen
Nederlands

Een geheim op zolder

Eric-Jan Lens (auteur), Johan Klungel (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Daan logeert bij zijn oom. Er gebeuren griezelige dingen. Dan ontdekt hij een brief met een geheim. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. AVI-E3. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Geheimen
Leesniveau
AVI 3, AVI E3
Titel
Een geheim op zolder
Auteur
Eric-Jan Lens
Illustrator
Johan Klungel
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2011
45 p. : ill.
ISBN
9789048708116 (hardback)

Besprekingen

Daan gaat een paar dagen bij zijn oom en diens huishoudster logeren, maar de logeerpartij loopt uit op een griezelig avontuur, omdat er op de meest onverwachte momenten spookachtige figuren opduiken. Daarom gaat Daan op onderzoek uit en ontdekt een geheimzinnige brief. Dit boek is een deel van de serie 'Zoeklicht'*, geschreven voor kinderen van de bovenbouw die moeite hebben met lezen. Korte hoofdstukken, korte enkelvoudige zinnen en geen moeilijke woorden, AVI-E3. Iedere zin begint op een nieuwe regel en de marges zijn ruim. De paginagrote zwart-wittekeningen ondersteunen de tekst op een goede manier. Met twee cd's waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorlezen. Het is een spannend verhaal dat veel kinderen zal aanspreken. De auteur schreef eerder voor deze serie het boek 'Fiets foetsie'. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Eric-Jan Lens

Eric-Jan Lens (25 december 1968) is een Nederlands acteur en poppenspeler die onder meer heeft gespeeld in Koekeloere, Leesdas Lettervos Boekentas en Huisje, Boompje, Beestje.

Nadat Lens zijn studie Internationaal Recht aan de Universiteit Leiden had afgerond, besloot hij dat hij liever bij het toneel wilde werken. Vanaf 1993 volgde hij hiervoor verscheidene opleidingen en masterclasses. Sinds 1999 speelt hij bij Theater Terra. Hij speelde in onder meer de musical The Lion King.

In 2007 werden er voor het kinderprogramma Sesamstraat twee nieuwe poppenspelers gezocht. Lens deed auditie en werd aangenomen voor de rol van Stuntkip, een pop die altijd voorkomt in combinatie met het personage Angsthaas. De poppen, en dientengevolge hun spelers Jogchem Jalink en Lens, spelen sinds 2008 een rol in Sesamstraat. Alvorens ze aan hun baan begonnen, werden beide poppenspelers getraind door Bert Plagman en de Amerikaanse 'Muppet Cap…Lees verder op Wikipedia