Boek
Nederlands

Tekenen van het universum : verslag van een obsessie

Emy Koopman (auteur)
+1
Tekenen van het universum : verslag van een obsessie
×
Tekenen van het universum : verslag van een obsessie Tekenen van het universum : verslag van een obsessie

Tekenen van het universum : verslag van een obsessie

Tijdens de opnames voor een televisieserie vindt er een sneeuwstorm plaats waardoor de verteller en haar Frans-Canadese fixer in dezelfde hotelkamer belanden. Er is een wederzijdse aantrekking, maar omdat beiden al een relatie hebben houden ze zich in. Als ze besluiten contact te houden, raken ze verstrikt in een emotionele affaire die steeds verder ontspoort.
Dat is het uitgangspunt van Teke
Titel
Tekenen van het universum : verslag van een obsessie
Auteur
Emy Koopman 1985-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2022
381 p.
ISBN
9789044647914 (paperback)

Besprekingen

Verliefd en volledig ontspoord

Met Tekenen van het universum schreef Emy Koopman een therapeutisch boek over haar neiging om voor onbereikbare types te vallen.

Automutilatie. Magerzucht. Een miskraam in de trein. Een geperforeerde buik door de behandeling van baarmoederhalskanker. Maar bovenal: een obsessioneel, maniakaal, grenzeloos, bijna ziekelijk verlangen als ze weer eens verliefd wordt op een man, en zichzelf verliest in een idylle die meer in haar hoofd dan in het echt bestaat.

Emy Koopman (1985) portretteert zichzelf genadeloos in Tekenen van het universum, een lijvig uitgevallen relaas van haar fascinatie voor A, een Frans-Canadese fixer die ze leerde kennen tijdens de opnames van een televisiereeks, en die ze later - samen met haar vaste vriend Johannes - opnieuw bezoekt. Dat kan alleen uitdraaien op een sisser.

Tekenen van universum is geen fictie. Geen roman met plot en intriges. Neen, Koopman - bezig met het bouwen van een veelzijdig oeuvre - schreef een 'verslag van een obsessie', aldus de ondertitel. De achterflap spreekt over een 'autobiografisch boek'. Dat betekent dat schrijfster en hoofdpersonage samenvall…Lees verder

Over Emy Koopman

Emy Koopman (1985) is een Nederlandse schrijver, journalist en presentatrice. Zij schreef onder andere voor De Groene Amsterdammer, de Volkskrant, de Correspondent en hard//hoofd.

Koopman studeerde literatuurwetenschap en klinische psychologie. In 2016 promoveerde zij op een proefschrift over literatuur en empathie. In hetzelfde jaar debuteerde ze met de roman Orewoet die werd genomineerd voor De Bronzen Uil voor het beste Nederlandstalige debuut en voor de Fintro Literatuurprijs. In augustus 2020 verscheen haar tweede roman Het Boek van Alle Angsten. Haar derde boek, Tekenen van het Universum, verscheen in januari 2022.

Voor de VPRO presenteert zij in 2020 de vijfdelige reisserie Paradijs Canada.

Externe link

  • Website Emy Koopman
Lees verder op Wikipedia