Boek
Nederlands
Een jongeman probeert zelfvoorzienend en avontuurlijk te leven in de Amerikaanse wildernis. Hij woont decennialang in de bergen, maar langzaam dringt het moderne leven zich aan hem op.
Titel
De laatste man
Auteur
Elizabeth Gilbert 1969-
Vertaler
Hien Montijn
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The last American man
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2022
367 p.
ISBN
9789403188119 (paperback)

Besprekingen

Een roman over reizen, identiteit, natuur en avontuur. Het verhaal speelt zich af in Amerika en volgt Conway, een man die op zeventienjarige leeftijd uit huis gaat om in een tipi in de Appalachen te wonen en zelfvoorzienend te leven. Later vaart hij de Mississippi af in een zelfgemaakte kano, loopt hij de Appalachian Trail, en doorkruist hij Amerika te paard. Twintig jaar later geeft hij les in overlevingstechnieken aan mensen die dichter bij de natuur willen staan. Maar langzamerhand ontdekt hij dat het moderne leven niet te vermijden valt. Het boek is in prettige, toegankelijke stijl geschreven. Elizabeth Gilbert (Waterbury, 1969) is een internationaal bekende Amerikaanse schrijver en essayist. Ze brak internationaal door met het autobiografische 'Eten, bidden, beminnen', waarvan in Nederland inmiddels meer dan een half miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Over Elizabeth Gilbert

CC BY 2.0 - Foto van/door Erik Charlton from Menlo Park, USA

Elizabeth M. Gilbert (18 juli 1969, Waterbury (Connecticut)) is een Amerikaanse romanschrijver, essayist, biograaf en schrijver van korte verhalen en memoires. Ze is vooral bekend om haar veelgeprezen memoires Eat, Pray, Love (2006) die tevens in 2010 verfilmd werden onder nagenoeg dezelfde titel.

Achtergrond

Gilbert werd geboren in Waterbury in de Amerikaanse staat Connecticut. Haar vader was chemisch ingenieur en haar moeder verpleegster. Ze groeide op in een klein gezin samen met haar enige zus, de romanschrijver en historica Catherine Gilbert Murdock. Ze woonden op een kerstboomerf in Litchfield in Connecticut zonder buren, televisie of muziekspeler. Bijgevolg lazen ze veel. Gilbert en haar zus vermaakten zich met het schrijven van kleine boeken en toneelstukken.

Gilbert behaalde in 1991 een diploma Bachelor of Arts in de politieke wetenschappen aan New York University. Vervolgens ging ze aan de slag als kokk…Lees verder op Wikipedia