Boek
Nederlands

Het is raak!

Edward van de Vendel (auteur), Suzan T'Hooft (illustrator)
De beren Hommel-Jan en Jolie zijn verliefd op elkaar. Maar allebei durven ze het de ander niet te vertellen. De dieren in het bos besluiten de beren een handje te helpen. Groot formaat prentenboek met sfeervolle, vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Verliefd zijn
Titel
Het is raak!
Auteur
Edward van de Vendel
Illustrator
Suzan T'Hooft
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2016
[60] p. : ill.
ISBN
9789462911642 (hardback)

Besprekingen

De beren Hommel-Jan en Jolie zijn verliefd op elkaar, maar beide durven het de ander niet te vertellen. De vrienden van Hommel-Jan en Jolie besluiten de twee beren een handje te helpen. Ze bedenken allerlei plannetjes om Hommel-Jan en Jolie bij elkaar te brengen. Maar hun bemoeienis loopt op niets uit. Zouden Hommel-Jan en Jolie moedig genoeg zijn om zelf actie te ondernemen? Een mooi, warm verhaal over verliefd zijn, maar het niet durven bekennen. Het taalgebruik is eigentijds. Van de Vendel zegt precies wat er gezegd moet worden: zijn woordkeus is rijk en punctueel, en blijft toegankelijk. De term 'het is raak' kan wat lastig zijn voor de doelgroep, met name de dubbele betekenis van het woord dat enerzijds betrekking heeft op het verliefd zijn, anderzijds op het boogschieten. Dit is overigens niet hinderlijk, het verhaal is aantrekkelijk genoeg. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met zachte, vriendelijke, fantasierijke kleurentekeningen waarop veel te ontdekken valt. We zien veel l…Lees verder

Over Edward van de Vendel

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Wikidammer

Edward van de Vendel (Leerdam, 1 augustus 1964) is een Nederlands schrijver en vertaler van kinder- en jeugdboeken.

Biografie

Edward van de Vendel groeide op in Beesd, een dorpje in de Betuwe. Van de Vendel ging naar school in Culemborg. Daar was hij lid van het schoolcabaret en schreef hij liedjes. Vervolgens ging hij studeren aan de Pedagogische Academie en richtte hij samen met anderen een eigen school op in Heemstede.

Als kind was Van de Vendel geen fervent lezer. Toen hij wat ouder werd, ging hij echter steeds meer lezen. Vooral de boeken van Guus Kuijer, Paul Biegel, Wim Hofman, Els Pelgrom en de jeugdromans van Imme Dros vond hij aantrekkelijk. Zelf is hij van mening dat invloeden van Kuijer, Biegel en Hofman qua stijl in zijn werk terug te vinden zijn.

Hij droomde ervan voetballer of zanger te zijn, maar dit was niet voor hem weggelegd. Toen ging hij, net als zijn vader en moeder, in het onderwijs werken. H…Lees verder op Wikipedia