Boek
Nederlands

Terug naar Dievenschool

Dirk Nielandt (auteur), Job van Gelder (illustrator)
+1
Terug naar Dievenschool
×
Terug naar Dievenschool Terug naar Dievenschool
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Terug naar Dievenschool
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Job van Gelder
Taal
Nederlands
Editie
Herziene uitgave
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021 | Andere uitgaven
57 p. : ill.
ISBN
9789048738052 (hardback)

Besprekingen

In de uiterst succesvolle reeks van 'De dievenschool' is nu het derde deel verschenen. In al deze verhalen staat Rolf centraal, een jongen van bijna negen. En er is toch wel iets speciaal aan Rolf. Zijn vader is een dief. En ook zijn grootvader is een dief. Welke kleine jongen kan dit zeggen? Een gewone dief is Rolf dan ook niet te noemen. Hoewel hij zelf heel goed kan stelen, doet hij dit liever niet: de dievenregels van zijn vader zeggen hem niet zoveel. Daarom wordt Rolf naar Steelburg gestuurd: de dievenschool bij uitstek. Daar moet de jongen leren liegen, stelen en bedriegen. Vanaf de eerste dag haat Rolf de school, want er zijn geen meesters of juffen. Alleen dieven en verraders zijn er. Je moet er pakken wat je pakken kunt. Zelfs je eigen eten moet je stelen. Toch slaagt Rolf erin, samen met andere geheime agenten, de dievenschool te sluiten. Voorgoed? Dat is echter buiten een aantal dieven gerekend. Steelburg gaat opnieuw open, zegt vader... en Rolf wordt opnieuw ingeschreven…Lees verder
Derde deel over het jongetje Rolf dat weer terug moet naar de dievenschool, als geheim agent. Er is nu iemand anders de baas, een man met een masker. De man komt Rolf heel bekend voor... Heruitgave met nieuwe illustraties van een verhaal dat oorspronkelijk in de serie 'Boekbende' verscheen. Het leesniveau is ook aangepast, van AVI-E4 naar AVI-M4, net als bij de eerdere delen 'Dievenschool'* en 'Op vrije voeten'**. Duidelijk geschreven verhaal met afgeronde hoofdstukken vol humoristische en kolderieke toestanden. Overzichtelijke bladspiegel, ruime regelafstand. Voorin worden de personages voorgesteld. Tussen de tekst staan vier paginagrote en een tiental kleine, vlotte tekeningen in kleur. Leuke leesoefenstof op AVI-M4. Stevige uitgave met aantrekkelijke, spannende omslagillustratie. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Belgische jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F…Lees verder op Wikipedia