Boek
Nederlands

Nooit meer dievenschool

Dirk Nielandt (auteur), Helen van Vliet (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Rolf komt opnieuw tegen zijn zin op de dievenschool terecht, waar hij moet leren een goede dief te worden. Daar komt hij voor de verrassing van zijn leven te staan. Het wordt Rolfs grootste en moeilijkste uitdaging.
Onderwerp
Diefstal, Geheimen
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Nooit meer dievenschool
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Helen van Vliet
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2010
57 p. : ill.
ISBN
9789048706617 (hardback)

Besprekingen

De 8-jarige Rolf wil geheim agent worden, maar hij moet net als zijn vader en opa in het dievenvak. In dit vierde boek over Rolf* komt hij opnieuw tegen zijn zin op de dievenschool terecht, waar hij moet leren een goede dief te worden. Rolf moet mee inbreken in dure villa's, waarbij hij telkens probeert de inbraak te voorkomen. Dan moet hij zelf een huis uitkiezen voor een inbraak. Wat nu? Een spannend en vlot geschreven verhaal met veel humor: de vader van Rolf is bijvoorbeeld ontroerd als hij Dolf het zwarte pak geeft waarin hij zelf ooit zijn eerste inbraak pleegde. Voor in het boek is een korte samenvatting opgenomen van de eerder verschenen delen. Hierdoor is dit vierde en laatste deel uit de reeks prima te volgen. Met paginagrote zwart-witillustraties; de schutbladen zijn geïllustreerd als een soort stripverhaal. Dit deel uit de serie ' Boekbende'** is een vermakelijk en onderhoudend verhaal voor beginnende lezers (AVI-E4). Vanaf ca. 7,5 jaar.

Nooit meer dievenschool

Zwijsen is gekend om zijn taalmethodes en zijn goede leesboeken. De reeks ‘Boekbende’ is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de noden van de jonge lezer. Na het aanvankelijk lezen is het immers belangrijk dat het kind veel leest. Daardoor zal het ook steeds beter gaan lezen. De boeken uit deze reeks zijn wat dikker en volgen de leesontwikkeling van kinderen stap voor stap. Ze volgen de huidige AVI-indeling die door het Cito is opgesteld. Boekbende gaat er prat op om spannende boeken te bieden en dat in verschillende leeftijdscategorieën. Daarenboven sluiten ze aan op de technische leesontwikkeling van kinderen. Zo krijgen ze alle kansen om goede lezers te worden. De lay-out is rustig en overzichtelijk. De bladspiegel wordt regelmatig doorbroken door een passende illustratie. Cover en inhoud sluiten goed aan bij de leefwereld van de lezers. Het verhaal wordt in stripvorml verkort weergegeven aan de binnenkant van de cover.
Rolf komt uit een familie van dieven. Er werden al drie b…Lees verder

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Belgische jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F…Lees verder op Wikipedia

Suggesties