Boek
Nederlands

De executie

+1
De executie
×
De executie De executie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
2048. Het Collectief is aan de macht. Vijf jongeren, onder wie Charlotte, Nathan, Hailey en Frankie (ik-figuren), hebben de wet overtreden en worden ter dood veroordeeld. Tijdens een liveshow op tv worden ze terechtgesteld. Een van de vijf krijgt de kans zichzelf vrij te pleiten. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De executie
Auteur
Daniëlle Bakhuis
Taal
Nederlands
Uitgever
[Houten]: Van Goor, © 2019
247 p.
ISBN
9789000365975 (paperback)

Besprekingen

Het jaar 2048. De mensen leven in een totalitaire staat onder regime van het Collectief. Vijf jongeren hebben de wet overtreden en sinds de doodstraf is heringevoerd, worden vier van die vijf tieners in een spectaculaire live tv-show daartoe veroordeeld doordat de bodem van een kooi onder hen wegzakt. Dat noodlottig einde wordt door vier van de vijf kandidaders vanuit het ik-perspectief verteld in het eerste deel van het boek. In het tweede deel krijgt de executie voor de vier gestraften een onverwachte wending. Spannend en goed geschreven dystopische sciencefictionthriller, waarbij het thrillerelement doet denken aan het vorige boek van de auteur ’De eliminatie’*. Volgens het nawoord is de schrijfster geïnspireerd door de steeds extremer wordende tv-formats en haar fascinatie voor de doodstraf, waarvan zij fel tegenstandster is. Vlot lezende jongerenroman in eenvoudige stijl waarvan met name het eerste deel ongemeend spannend is ondanks de snel duidelijker wordende verhaalstructuur…Lees verder

Over Daniëlle Bakhuis

Roelofje Daniëlle Bakhuis (Almelo, 10 augustus 1982) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken. Daarnaast is ze redacteur voor het Amerikaanse tienerblad CosmoGirl!, Nickelodeon en Cosmopolitan.

Bibliografie

  • Love & leed (2008)
  • Verliefd van 2 kanten (2009)
  • Verliefd... en nu? (2010)
  • Wraak (2011)
  • Hou me vast (2012)
  • Wat als... (2013)
  • Zes seconden (2014)
  • De eliminatie (2017)
  • De executie (2019)
  • Clownsnacht (2019)

Externe links

  • Officiële website van Daniëlle Bakhuis
  • Virtual International Authority File (VIAF): 285033120
Lees verder op Wikipedia