Boek
Nederlands

Slapen in een zee van sterren

Christopher Paolini (auteur), Niels van Eekelen (vertaler), Mechteld Jansen (vertaler)
Als door een ongelukkig toeval een universele oorlog dreigt te ontstaan tussen mensen en aliens is een xenobiologe de enige die er misschien iets aan kan doen.
Titel
Slapen in een zee van sterren
Auteur
Christopher Paolini
Vertaler
Niels van Eekelen Mechteld Jansen Jonas de Vries
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
To sleep in a sea of stars
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2020
877 p. : ill.
ISBN
9789022590409 (paperback)

Besprekingen

Kira, xenobiologe, stuit bij toeval op een overblijfsel van een buitenaardse beschaving. Zij wordt bevangen door een wezen dat haar compleet in een omhulsel insluit. Met dit omhulsel krijgt ze buitengewone mogelijkheden en krachten. Tegelijkertijd trekt ze een leger van aliens aan, waardoor een totale oorlog tussen mensen en aliens begint. Kira begrijpt dat zij de enige is die genoeg vermogens heeft om de oorlog te stoppen en om de alien legers een halt toe te roepen. Het boek is vanaf de eerste bladzijde spannend en blijft dat ook na een enorm aantal bladzijden. Veel spectaculaire acties in het heelal worden afgewisseld met boeiende dialogen en beschrijvingen van mogelijkheden die de mensheid in de toekomst ter beschikking heeft, zoals sneller dan het licht reizen. De afloop is zeer bevredigend, maar ook deels open, zodat een vervolg zeker mogelijk is. Dit is sciencefiction van het hoogste niveau, en een vervolg zal ook zeer welkom zijn voor liefhebbers van een spannende scienceficti…Lees verder

Over Christopher Paolini

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Rafael-a-ribeiro

Christopher Paolini (17 november 1983, Zuidelijk Californië) is een Amerikaans schrijver van epische fantasy. Hij is het bekendst van Het Erfgoed, een serie bestaande uit vier boeken: Eragon (2003), Oudste (2005), Brisingr (2008) en Erfenis (2011). Paolini woont en werkt in Paradise Valley, Montana.

Paolini publiceerde zijn debuut in 2002 via het familiebedrijf. De verhalen van Eragon spelen zich af in de fictieve wereld Alagaesia, waar de jonge Eragon in het bezit komt van een draak en het op moet nemen tegen de duistere koning Galbatorix en zijn volgelingen. Eragon, die samen met zijn draak Saphira een bijzondere band smeedt, blijkt uiteindelijk een van de laatste mysterieuze Drakenrijders te zijn.

Paolini begon met het manuscript van het eerste boek toen hij pas vijftien jaar oud was. Het werd in 2003 opgepikt door Carl Hiaasen en uitgegeven door Alfred. A Knopf. In 2006 werd Eragon verfilmd door 20th Century Fox met…Lees verder op Wikipedia