Titel
Jack Reacher
Regisseur
Christopher McQuarrie
Naar het werk van
Lee Child
Componist
Joe Kraemer
Acteur
Tom Cruise
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
ca. 125 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans Naar het boek One shot van Lee Child
EAN
5050582923339

Besprekingen

Een thriller uit 2012 van Christopher McQuarrie (The way of the gun) naar het zevende deel uit de populaire boekenreeks van Lee Child (vertaald als 'Voltreffer'*). In de hoofdrol topacteur Tom Cruise en verder onder meer Rosamund Pike, Werner Herzog en Richard Jenkins. Een sluipschutter schiet in Pittsburgh, Pennsylvania, vijf willekeurige mensen dood en alle sporen wijzen naar James Barr, Afghanistanveteraan. Barr vraagt de hulp van Jack Reacher, voormalig agent van de militaire politie en nu avonturier, die samen met Barr's advocate ontdekt dat er veel meer achter deze zaak zit. Remke de Lange (Trouw 27-12-'12) concludeert: 'Zo sterk als McQuarrie van start was gegaan, zo rommelig wordt het verderop: 'Jack Reacher' wordt een rechttoe rechtaan actiefilm met een vlakke shoot out als climax. Niks bijzonders. Maar Tom Cruise kan er jaren mee vooruit.' Eric Le Duc (Telegraaf 27-12-'12): '(...) strakke en bevredigende thriller die leunt op een internationale schurkenplot, fijne actie, zee…Lees verder

Over Christopher McQuarrie

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi

Christopher McQuarrie (New Jersey, 12 juni 1968) is een Amerikaans filmregisseur en scenarist. Hij is vooral bekend van zijn samenwerkingen met regisseur Bryan Singer en acteur Tom Cruise. In 1996 won hij een Oscar voor het scenario van The Usual Suspects.

Biografie

Christopher McQuarrie groeide op in New Jersey. Tijdens zijn jeugd leerde hij de latere regisseur Bryan Singer kennen, wiens ouders goed bevriend waren met zijn ouders. In 1986 studeerde hij af aan de West Windsor-Plainsboro High School South. Nadien werkte hij als assistent aan de Christ Church Grammar School in het Australische Perth. Na negen maanden werd hij ontslagen en besloot hij gedurende drie maanden door het land te trekken alvorens huiswaarts te keren en aan de slag te gaan bij een detectivekantoor in New Jersey.

Filmcarrière

Toen hij de kans om een eigen kantoor in F…Lees verder op Wikipedia