Boek
Nederlands

Waar is haan?

Bette Westera (auteur), Marije Tolman (illustrator)
Titel
Waar is haan?
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Marije Tolman
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015
[16] p. : ill.
ISBN
9789048728497 (hardback)

Besprekingen

Een boekje uit de serie 'Hee, ik lees!'*, over de kippen Toos en Roos die op zoek gaan naar haan Han. Op hun zoektocht komen ze allerlei dieren tegen die doen alsof ze een ander dier zijn: de bok zit in de ren en kraait als een haan, big Jet kakelt als een kip en de haan speelt de bok. De teksten en illustraties vullen elkaar mooi aan. De teksten zijn eenvoudig: eenlettergrepige, klankzuivere woorden in korte zinnen die steeds zonder hoofdletters op een nieuwe regel beginnen. De vier tot zeven regels staan bovenaan in de gekleurde illustratie, die weergeeft wat er in de tekst staat. Op de schutbladen voor- en achterin staat een tekening waarop kinderen kunnen aangeven hoe kip moet lopen naar haan. Een boekje, aansluitend op de methode Schatkist, bestemd voor kinderen vanaf ca. 5 jaar die al willen beginnen met lezen, maar ook heel geschikt voor beginnende lezers in groep 3. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia

Suggesties