Boek
Nederlands

Verdiep je in Bijbelse wijsheid : 10 bijbelstudies

Verdiep je in Bijbelse wijsheid : 10 bijbelstudies

Een goed leven leiden, wat houdt dat in? Daarover gaan de wijsheidsboeken in de Bijbel. Hun antwoord op deze vraag is verrassend actueel: het gaat over gerechtigheid en inzet voor de samenleving, over geloof en vertrouwen in God en over leven onder de zegen van de Allerhoogste.

Wat je kunt verwachten in dit bijbelstudieboek:

* Een kennismaking met de Bijbelse wijsheidsli
Titel
Verdiep je in Bijbelse wijsheid : 10 bijbelstudies
Auteur
Bénédicte Lemmelijn Panc Beentjes
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem/Antwerpen: Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap, 2022
77 p.
ISBN
9789089122636

Over Bénédicte Lemmelijn

Bénédicte Lemmelijn (1969) is een Belgische professor Oude Testament aan de KU Leuven en in december 2020 aangesteld als lid van de Pauselijke Bijbelcommissie.

Lemmelijn is licentiaat in de Godsdienstwetenschappen, licentiaat in de Godgeleerdheid en promoveerde in 1997 tot doctor in de Godgeleerdheid. Ze is gehuwd met haar collega Hans Ausloos.

De taak van de Bijbelcommissie bestaat eruit om maatschappelijke thema’s en specifieke passages te interpreteren in een moderne maatschappij.

Publicaties

  • met Hans Ausloos: La Bible et la vie. Réponses bibliques aux questions d'aujourd'hui (Le livre et le rouleau, 48), Namen – Parijs: Lessius, 2016 (ISBN 978-2-87299-290-4)
  • met Hans Ausloos: A Pillar of Cloud to Guide. Text-Critical, Redactional, and Linguistic Perspectives on the Old Testament in Honour of Marc Vervenne (Bibliotheca Ephemeridum Theologicarum Lovaniensium, 269), Leuven – Pari…Lees verder op Wikipedia