Boek
Nederlands

Een ogenblik : gedachten voor de vier seizoenen

Een ogenblik : gedachten voor de vier seizoenen

Genre:

Dit boekje vat in lichte, toegankelijke teksten het leven in een ogenblik. In korte overwegingen evoceert Bénédicte Lemmelijn de breedte en de diepte van het bestaan zoals het zich soms plots aandient. Ze overdenkt een realiteit die onverwacht het blikveld binnenvalt en gedachten in beweging zet en die mijmering in mildheid, in ontroering, in verdriet en in vreugde kleurt. Ze neemt je mee

Titel
Een ogenblik : gedachten voor de vier seizoenen
Auteur
Bénédicte Lemmelijn
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Halewijn, 2022
135 p. : ill.
Aantekening
De teksten in dit boek verschenen als cilumn in het christelijk opinieblad Tertio of in Basis
ISBN
9789085286769 (paperback)

Over Bénédicte Lemmelijn

Bénédicte Lemmelijn (1969) is een Belgische professor Oude Testament aan de KU Leuven en in december 2020 aangesteld als lid van de Pauselijke Bijbelcommissie.

Lemmelijn is licentiaat in de Godsdienstwetenschappen, licentiaat in de Godgeleerdheid en promoveerde in 1997 tot doctor in de Godgeleerdheid. Ze is gehuwd met haar collega Hans Ausloos.

De taak van de Bijbelcommissie bestaat eruit om maatschappelijke thema’s en specifieke passages te interpreteren in een moderne maatschappij.

Publicaties

  • met Hans Ausloos: La Bible et la vie. Réponses bibliques aux questions d'aujourd'hui (Le livre et le rouleau, 48), Namen – Parijs: Lessius, 2016 (ISBN 978-2-87299-290-4)
  • met Hans Ausloos: A Pillar of Cloud to Guide. Text-Critical, Redactional, and Linguistic Perspectives on the Old Testament in Honour of Marc Vervenne (Bibliotheca Ephemeridum Theologicarum Lovaniensium, 269), Leuven – Pari…Lees verder op Wikipedia