Boek
Nederlands

Dries en de weerwolf

Annie M.G. Schmidt (auteur), Martijn Van der Linden (illustrator)
+1
Dries en de weerwolf
×
Dries en de weerwolf Dries en de weerwolf
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De verschrikkelijke Weerwolf terroriseert het Muiskleurig Gebergte. Als hij een oude overgrootmoeder met huid en haar verslindt, komen de dorpsbewoners in actie. Maar alleen de dappere kleine Dries weet de Weerwolf te stoppen. Oblong prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Dapper zijn, Weerwolven
Titel
Dries en de weerwolf
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Illustrator
Martijn Van der Linden
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789045119120 (hardback)

Besprekingen

In dit prentenboek in oblong formaat brengt Martijn van der Linden een klassiek verhaal van Annie M.G. Schmidt uit 1948 opnieuw tot leven. Het gaat over de weerwolf die het hele Muiskleurig Gebergte terroriseert en de kleine jongen Dries, die dapperder is dan alle andere bewoners van het bergdorp bij elkaar en de weerwolf met kauwgom verslaat. De illustraties beslaan telkens twee pagina’s en de vrij uitgebreide tekst is daaroverheen gedrukt, in een vrij grote schreefletter. Van der Linden heeft veel ervaring met het illustreren van dieren (o.a. voor het met een Gouden Griffel bekroonde 'Winterdieren' van Bibi Dumon Tak) en sprookjesachtige verhalen. Hij gebruikt (grijs)blauwe en blauwgroene tinten voor zijn Muiskleurig Gebergte, en zet daar in collagetechniek een zwarte, harige weerwolf tegen af die je de stuipen op het lijf jaagt. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties