Boek
Nederlands

Het pak van Pier

Annemarie Dragt (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
+1
Het pak van Pier
×
Het pak van Pier Het pak van Pier
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Het pak van Pier
Auteur
Annemarie Dragt
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2013
36 p. : ill.
ISBN
9789059329478 (hardback)

Besprekingen

In de serie ‘Boe!kids’ zijn de hoofdrollen weggelegd voor griezels. In elk deel staat een van de zes figuurtjes centraal.
In dit verhaal maken we kennis met Pier, een vampierkind van zes jaar dat gek is op zijn vleermuis Muis. Wanneer Pier naar Wolf wil gaan, vindt hij een pak, maar hij krijgt het niet open. Ook zijn vrienden slagen er niet in om het te openen. Dan ziet Mie plots een briefje bij het pak, waarop staat dat Pier het pak moet kussen. Wanneer hij dit doet, opent het pak zich. Er blijkt een doos in te zitten met een pak om aan te trekken. Pier is dolblij met dit cadeau van Nes. Nes krijgt dan ook een echte kus van Pier.
Woorden die passen bij het AVI-niveau ‘start’, een groot lettertype op een witte achtergrond, frisse illustraties en herkenbare personages zorgen ervoor dat dit boekje heel overzichtelijk is voor jonge, zelfstandige lezers. Het spelen met de betekenis van de woorden is een leuke extra troef. Een pak wordt namelijk in eerste instantie opgevat als e…Lees verder
Er wordt een mooi pak bezorgd bij Pier. Maar hij krijgt het niet open. Een voor een proberen zijn vrienden te helpen. Eerste leesboekje uit de serie 'Boe!kids'*. De eenvoudige verhaallijn bevat enkel eenlettergrepige woorden en korte zinnetjes, AVI-Start. Gedrukt in een groot schreefloos lettertype zonder hoofdletters op glad papier. De tekstblokjes worden omringd door vele in grootte variërende kleurrijke illustraties waarop veel te zien is. Voor in het boekje worden de hoofdfiguren uit de serie voorgesteld. Achterin staat een afbeelding van het dorp waar ze wonen en worden er op speelse wijze vragen gesteld over het verhaaltje, waardoor het begrijpend lezen bevorderd wordt. Verzorgde uitgave met een aantrekkelijk ogend omslag. Vanaf ca. 6 jaar.

Suggesties