Een vrijgezelle man besluit zijn bemoeizuchtige moeder mee te nemen op een autoreis dwars door de Verenigde Staten.
Titel
The guilt trip
Regisseur
Anne Fletcher
Componist
Christophe Beck
Acteur
Barbra Streisand 1942- Seth Rogen
Taal
Engels
Uitgever
Paramount Pictures, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
ca. 92 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
5050582923377

Besprekingen

Een komedie uit 2012 van Anne Fletcher (The proposal; 27 dresses) met steractrice Barbra Streisand, voor het eerst sinds 'The mirror has two faces' (1996) weer in een hoofdrol en naast haar Seth Rogen (The Green Hornet). Dertiger Andy is chemicus van beroep en probeert vergeefs zijn uitvinding – een biologisch schoonmaakmiddel – aan winkelketens te verkopen. Tot frustratie van zijn moeder is hij niet getrouwd. Op bezoek bij zijn moeder in New Jersey besluit hij om haar mee te vragen op een autoreis dwars door de VS. Hij zegt dat het is om elkaar beter te leren kennen, maar hij hoopt haar vroegere geliefde op te kunnen sporen. Patricia Smagge (Cinemagazine, i) noemt de film 'gezapig' en Streisand 'zelden grappig'. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 17-8-'13) echter: '(...) Haar laatste film, de komedie The Guilt Trip, haalde niet eens de Nederlandse bioscoop. Niet helemaal terecht, want La Streisand bewijst in deze film dat zij nog altijd over een aanstekelijk komisch talent beschikt. (...)'

Over Anne Fletcher

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Angela George at https://www.flickr.com/photos/sharongraphics/

Anne Fletcher (Detroit, 1 mei 1966) is een filmregisseur. Naast regisseren staat ze ook bekend vanwege de choreografie die ze verzorgde voor vele films.

Filmografie

  • The Flintstones (1994)
  • The Mask (1994)
  • Casper (1995)
  • Buffy the Vampire Slayer (1997, televisieserie)
  • George of the Jungle (1997)
  • Boogie Nights (1997)
  • A Life Less Ordinary (1997)
  • Anastasia (1997)
  • Almost Heroes (1998)
  • Blast from the Past (1999)
  • She's All That (1999)
  • The Out-of-Towners (1999)
  • Dudley Do-Right (1999)
  • Judging Amy (1999, televisieserie)
  • Bring It On (2000)
  • Grosse Pointe (2000, televisieserie)
  • The Family Man (2000)
  • The Wedding Planner (2001)
  • Monkeybone (2001)
  • The Trumpet of the Swan (2001)
  • Six Feet Under (2001, televisieserie)
  • Maybe It's Me (2001, televisieserie)
  • Lees verder op Wikipedia