Boek
Engels

Radio silence

Alice Oseman (auteur)

Radio silence

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Frances (15, ik-figuur) zoent in een dronken bui haar treingenote Cary, waarna Cary van huis wegloopt. Frances raakt bevriend met Cary's tweelingbroer die de podcast University City maakt. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Radio silence
Auteur
Alice Oseman
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollinsPublishers, 2016
403 p.
ISBN
9780007559244 (paperback)

Besprekingen

Frances (15, ik-figuur) woont bij haar moeder en is een topleerlinge. Ze heeft geen vrienden, maar in een dronken bui zoent ze haar treingenote. Die loopt daarna van huis weg. Frances raakt bevriend met de tweelingbroer van het weggelopen meisje, die de maker is van de podcast University City. Als ze hiermee samen aan de gang gaan, krijgen ze problemen op school. Hij denkt dat zij hem verraden heeft en hij wordt door zijn moeder naar een universiteit gestuurd. Alle contact verbreekt. De jonge auteur van 'Solitaire' schrijft weer een geweldige YA-roman. Ze hanteert thema’s als vriendschap, opkomen voor elkaar, biseksualiteit, familierelaties en het gebruik van social media. Zonder gepreek wordt de nadruk gelegd op je eigen toekomst maken. Afwisselend zijn er passages vanuit het perspectief van Frances en Universe City-uitzendingen. Dit is ontroerend en knap geschreven. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Alice Oseman

Alice Oseman (Kent, 16 oktober 1994) is een Britse schrijfster, die young-adult fictie schrijft. Haar eerste contract met een uitgeverij heeft ze op haar 17e behaald, en ze heeft haar eerste boek, Solitaire, in 2014 uitgegeven. Ze is hiernaast ook de auteur van Radio Silence, I Was Born For This en de webcomic Heartstopper.

Werken

Haar debuutroman, Solitaire, werd in 2014 gepubliceerd door HarperCollins na een biedingsstrijd. Het volgt het verhaal van Tori Spring, een pessimistische tiener, die Michael ontmoet, haar tegenpool- een ongelooflijke optimist. Ze proberen er achter te komen wie achter de streken op hun school zit, die steeds ernstiger worden. Andere personages zijn Charlie, wie een ernstige eetstoornis heeft. De roman verkent thema's zoals vriendschap, psychische problemen en LGBT+ relaties.

In 2016 verscheen haar tweede roman, Radio Silence. De roman volgt Frances, een high-ac…Lees verder op Wikipedia